Gata vacanța! Elevii se întorc luni în bănci/ Calendarul școlar până la vară

Gata vacanța! Elevii se întorc luni în bănci/ Calendarul școlar până la vară

Elevii din Cluj și din alte 24 județe se întorc luni, în 26 februarie, în școli, după vacanța "mobilă" din februarie.

După săptămâna de vacanță "mobilă" din februarie, al cărei interval a fost decis la nivelul inspectoratelor școlare județene, elevii clujeni revin la școală, unde încep cursurile celui de-al patrulea modul. 

Pe lângă cei din Cluj, au fost în vacanță în această săptămână și copiii din județele Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vrancea.

Astfel, elevii din județele menționate mai sus vor reveni la cursuri luni, 26 februarie, pentru ultimele două module ale acestui an școlar:

Modulul 4 – începe, pentru elevii din județul Cluj, luni, 26 februarie și se încheie vineri, 26 aprilie.

Vacanța de primăvară: 27 aprilie – 7 mai 2024

Modulul 5 – începe miercuri, 8 mai și se încheie vineri, 21 iunie 2024*;

Vacanța de vară: 22 iunie – 8 septembrie 2024.

Totodată, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024;

Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024;

Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

Anul școlar 2024-2025 ar urma să înceapă pe 9 septembrie 2024.

Când de desfășoară programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

Conform structurii anului școlar stabilite de Ministerul Educației, „Școala altfel” și „Săptămâna verde” sunt stabilite să aibă loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi introduse în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare.

Cele două programe se planifică în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „școala altfel” și „verde” au trebuit a fi comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie 2023, conform ordinului de ministru citat.

Comenteaza