Ghidul pentru preșcolari | Copiii, preluaţi de la poarta grădiniței. Accesul părinților nu va fi permis

Ghidul pentru preșcolari | Copiii, preluaţi de la poarta grădiniței. Accesul părinților nu va fi permis

Accesul aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis, iar copiii vor fi preluaţi de la poartă de către o persoană desemnată de director, prevede Ghidul pentru preşcolari publicat de Ministerul Educației.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Nicio altă persoană, în afară de copii şi personalul unităţii, nu va fi admisă, în afara cazurilor excepţionale, unde este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. Măsuri speciale vor fi luate pentru admiterea personalului de sprijin în cazul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)", prevede Ghidul pentru preşcolari publicat marți de Ministerul Educației pe platforma educatiecontinua.edu.ro.

Conform acestuia,  triajul zilnic al copiilor se efectuează conform normelor în vigoare. Atât personalul, cât și copiii vor fi încurajați să își facă, zilnic, o evaluare a stării de sănătate și a să declare dacă apar probleme respiratorii. Personalul sau copiii cu temperatură crescută (depistată la domiciliu) sau cu probleme respiratorii nu vor intra în unitatea de învățământ, vor rămâne la domiciliu;

Nu se acceptă circulația de acasă la grădiniță și nici de la grădiniță spre domiciliul copiilor a obiectelor/jucăriilor. În cazul în care copiii vor dormi sau vor avea o perioadă de odihnă/relaxare pe timpul zilei, locul fiecărui copil în paturi/pe saltele va fi stabilit prin asigurarea unei distanțe minime de 1 m sau de, cel puțin, un pat.

Se recomandă folosirea mai multor uşi de acces, iar în cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este considerată "esenţială".

De asemenea, se poate intra eşalonat la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri (aripi, etaj etc.).

Pentru grădiniţe, este menţionată realizarea unor trasee bine delimitate şi semnalizate în incinta unităţii de învăţământ (chiar şi în sala de grupă) şi în spaţiul aferent din curte.

Potrivit sursei citate, în sălile de grupă vor trebui să fie maximum 20 de copii cu 2 adulţi.

"Conducerea unităţii de învăţământ se va asigura că există o listă de persoane de rezervă pentru înlocuirea personalului în situaţiile speciale de îmbolnăvire sau de suspiciune de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 (pensionari, suplinitori, studenţi ai facultăţilor de pedagogie etc.)", se arată în document.

La grădiniţele cu program normal (5 ore/zi), copiii vin cu pacheţelul de mâncare de acasă şi acesta este servit, de regulă, la ora 10,00.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza