GREVĂ GENERALĂ în școli. Lider de sindicat: "Părinții trebuie să fie alături de noi dacă vor ca ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate"

GREVĂ GENERALĂ în școli. Lider de sindicat: "Părinții trebuie să fie alături de noi dacă vor ca ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate"

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a făcut un apel către părinți "să înțeleagă" situația și le-a recomandat să îi țină pe copiii acasă în timpul grevei generale, care va începe luni, 22 mai.

Reprezentanții angajaților din Învățământ au anunțat că peste 70% dintre profesori au optat pentru grevă generală din 22 mai.

"Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu” nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea, trebuie să fie părinții alături de noi, să înțeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliți, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câștige 2.500 de lei. (…)", a spus Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul conferinței de presă, de marți, conform Edupedu.ro.

Începând de luni, peste 100.000 de cadre didactice din întreaga țară vor intra în grevă generală, după ce sindicatele au anunțat că negocierile pe care le-au avut cu Guvernul au eșuat.

Comenteaza