Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian: "Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut"

Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian: "Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut"

Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, a declarat că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie.

"Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator", a declarat, marți, Hafez al-Assad, citat de Agerpres.

Fiul preşedintelui Siriei, concurent la internaționala de matematică, a povestit că speră să obţină “un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie, fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica. (…) Nu credeam că Olimpiada Internaţională de Matematică este aşa de mare, dar am constatat că este un eveniment global şi înseamnă o experienţă uimitoare”, a mai spus Hafez al-Assad.

Nu este pentru prima dată când fiul lui Bashar al-Assad face parte din lotul Siriei la olimpiadele internaționale de Matematică. Hafez al-Assad a fost prezent și la ediţiile din 2016 și 2017 ale competiției. La prima participare la olimpiadă s-a clasat pe locul 4 din 6 în cadrul echipei Siriei, iar anul trecut a obținut doar 7 puncte și s-a clasat pe ultimul loc în echipă .

Acesta a spus că şederea în România, la Cluj-Napoca, a fost foarte plăcută şi că îi place oraşul, fiind unul plin de verdeaţă.

Hafez al-Assad a afirmat că ar dori să se întoarcă la Cluj-Napoca pentru a vizita oraşul.

Întrebat cum comentează faptul că i se acordă atâta atenţie, tânărul olimpic a spus că el se consideră un om normal.

„Lumea vorbeşte, dar cine mă cunoaşte ştie că am participat ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la excursii, nu ştiu cum altcumva să demonstrez că sunt o persoană normală, la fel ca alţi 600 de elevi”,

Comenteaza