Foto Royal School in Transylvania | Hai să vorbim!

Royal School in Transylvania | Hai să vorbim!
Hai să vorbim!
Hai să vorbim!
Hai să vorbim!
Hai să vorbim!

La Royal School in Transylvania elevii noștri vorbesc peste 15 limbi. Membrii comunității noastre provin din peste 25 de țări. Suntem cu adevărat o școală internațională, cu toată vibrația, cultura și diferențele pe care le aduce acest lucru. Cu acest mix, s-ar putea să vă întrebați „Cum comunicăm?” Ei bine, răspunsul este… foarte simplu!

Știm că în Europa există 24 de limbi oficiale, deși sunt peste 200 în total, iar la nivel mondial numărul limbilor este estimat la peste 7.000. Ceea ce este evident pentru noi este faptul că elevii noștri, pentru a avea succes în viitor, vor avea nevoie nu numai să comunice confortabil în limba maternă, dar și în alte limbi.

Cum atingem acest scop? Ei bine, abordarea  Royal School in Transylvania se bazează pe adresarea nevoilor individuale. Educație centrată pe elev și pe nevoile specifice fiecăruia. Elevii noștri ajung la Royal School din diferite locuri ale lumii, trecând printr-o călătorie de comunicare. Unii vorbesc o varietate de limbi, în timp ce alții fac primii pași multilingvi.  Elevul aflat pe acest drum al călătoriei sale și nivelul la care se află adesea nu este guvernat de vârstă, ci de experiențele sale și de expunerea la alte limbi.

Curriculumul nostru este livrat exclusiv în limba engleză, urmăm programul Internațional  Cambridge cu elevii noștri care participă la examene și obțin calificări în limba engleză, apreciate și recunoscute la nivel global. Recunoaștem că a învăța și a comunica exclusiv în limba engleză poate fi descurajant pentru unii, dar am stabilit sisteme care să ofere cel mai înalt nivel de sprijin individual. Oferim cursuri individuale sau în grup mic, cu ajutorul unui specialist ESL (English as a Second Language), pentru învățarea limbii engleze ca limbă străină și nu ca limbă maternă, care ajută la un progres rapid și susținut în ceea ce priveşte comunicarea. Totuși, aceasta este doar o parte din ceea ce facem.

Toți profesorii noștri sunt lingviști încrezători și au un grad înalt de fluiditate în limba engleză. În planificarea și livrarea lecțiilor, ei încorporează strategii de învățare si exersare a limbii, astfel încât, pe tot parcursul zilei petrecute în școală (8 ore/zi), elevii noștri sunt expuși la o educație și  interacțiune care îi ajută să stăpânească rapid limba. De asemenea, oferim numeroase oportunități studenților noștri de a comunica între ei. În timpul activităților extrașcolare și al perioadelor de socializare, ei vorbesc între ei prin intermediul limbii lor comune, engleza. Acest lucru este consolidat în continuare prin adunările noastre școlare (Assembly) și comunitare (Community Assembly), în timpul cărora elevii performează, prezintă tema săptămânii și evenimentele școlii în limba engleză în faţa unui auditoriu numeros.

Facem tot ce ne stă în putință pentru a promova fluența în limba engleză; dar ce se întâmplă cu celelalte limbi? Ne dorim ca elevii noștri să fie multilingvi și, pentru a atinge acest scop, oferim oportunitatea de a studia o serie de limbi, în prezent acestea fiind: limba franceză, germană, maghiară, spaniolă și, bineînțeles, limba română. De asemenea, este important pentru elevii noștri să comunice în propriile limbi și să se acomodeze cu acest lucru; oferim lecții de limbă maternă în timpul cărora elevii își exersează și își îmbunătățesc nivelul.

Deci, vorbim! O treabă grozavă! Mediul nostru imersiv permite elevilor să progreseze rapid în dobândirea limbajului, lucru pe care îl consider încă impresionant, după ce am lucrat 30 de ani în școli multiculturale și multilingve. Ceea ce este important, comunicarea nu se limitează doar la limbaj. În cursurile noastre oferite conform programei Cambridge, sunt dezvoltate abilitățile de comunicare ale elevilor noștri. Aceasta include si înțelegerea și utilizarea comunicării non-verbale, pe care elevii noștri o dezvoltă la cursuri de dramă și engleză, la subiecte de științe umaniste și perspective globale, ei fiind încurajați să își prezinte propriile opinii și să formuleze argumente constructive. În cadrul cursurilor noastre de tehnologie a informației (IT), îi învățăm pe tinerii noștri să fie utilizatori cu discernământ ai internetului și cum anume să folosească rețelele de socializare în mod responsabil.

Deci, vorbim. Comunicăm. Elevii noștri devin comunicatori eficienți pentru că le dezvoltăm abilitățile de bază de care au nevoie.

Cu toate acestea, este foarte important pentru noi să amintim și faptul că ascultăm.

Royal School este o școală mică, nouă și orientată spre familie. Părinții noștri au acces la consilierii şi fondatorii noștri (prin Board of Governors/Bordul Guvernatorilor), personalul didactic și echipa de management a școlii. Ne mândrim cu asta!

Accesibilitatea noastră ne permite să răspundem rapid și eficient nevoilor părinților noștri.

Dacă doriți să aflați mai multe despre tot ceea ce oferim, cum putem susține și maximiza progresul copilului dvs., atunci vă rugăm să ne contactați sau să ne vizitați. Hai să vorbim!

Michael Mc’Pherson
Director
Royal School in Transylvania

Comenteaza