În 5 octombrie se închid şcolile. Nu se fac ore nici măcar online

În 5 octombrie se închid şcolile. Nu se fac ore nici măcar online
| Foto: Sursa - fotojet

Zi liberă pe 5 octombrie 2020. Școlile se închid și nu se fac ore nici măcar online. Ca în fiecare an, și de această dată, ziua Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie și e marcată printr-o zi liberă pentru elevi și cadre didactice.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Încă din 1994, ziua de 5 octombrie marchează Ziua Mondială a Educației, care reprezintă un motiv de sărbătoare în școli. Conform unul articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, aceasta este zi liberă legală pentru cadrele didactice.

Contractului Colectiv de Muncă la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar declară ziua de 5 octombrie drept zi nelucrătoare. Așadar, elevii și profesorii vor sta acasă luni.

Anul acesta este unul cu totul deosebit pentru sistemul de învățământ din România, pentru că, din cauza pandemiei, școala s-a mutat acasă pentru o mulțime de elevi și profesori. La acest moment, se învață în 3 variante, în funcție de decizia Ministerului Educației: doar de acasă, când elevii și profesorii se conectează prin laptop sau tabletă pentru a susține orele, sistem hibrid, o săptămână se fac cursuri online, o săptămână se fac cursuri la școală și sistem clasic, unde elevii și profesorii participă la cursuri în școli, cu toate măsurile de siguranță luate.

Nu doar pe 5 octombrie este sărbătorită ziua cadrelor didactice, ci și pe 5 iunie, când e ziua învățătorului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza