Încă o școală nouă în Florești, cu 36 de săli de clasă

Încă o școală nouă în Florești, cu 36 de săli de clasă

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, anunță o nouă școală gimnazială în cea mai mare comună din țară. 

"Ne apucăm de a realiza o nouă școală gimnazială, cu 36 săli de clasă (20 pentru 0-4 și 16 pentru 5-8), laboratoare, sală festivă, atrium, bibliotecă, sală de sport, grupuri sanitare, cabinet psihologic, cabinet medical, cancelare, parcare. Țineti minte, acum câțiva ani, tot așa, prezentam pozele temelor de proiectare privind o școală, o creșă, o grădiniță. Acum, școală, creșă și grădinița sunt finalizate și date în funcțiune", a spus Șulea. 

Conform primarului, un antreprenor, Emil Cibu, a donat Floreștiului, un teren de peste 6.222 mp, în zona Porii-Eroilor, pentru realizarea investiției. Școala va avea o suprafață construită propusa de 4.500 mp, S-D+P+2E+Etaj retras, suprafețe verzi de minim 35%, adică 2.177 mp pe sol și terase verzi. 

La Florești a fost inaugurată prima școală construită de la zero după Revoluție

Prima şcoală generală construită de la zero după 1990 a fost inaugurată, în septembrie, în cea mai mare comună din țară. Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, a declarat că noua şcoală dispune de laboratoare, spaţii anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivităţi, cabinet informatică, bibliotecă - sală de lectură. Valoarea investiției a fost de 9,7 milioane de lei, fără TVA.

Unitatea de învățământ are capacitatea de 900 de locuri, are regimul de înălțime P+2E și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel, cu o capacitate maximă de 30 de elevi și 6 săli pentru laboratoare, câte două pe fiecare nivel, capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi. Mai multe AICI!

Comenteaza