Încep înscrierile copiilor la școlile și grădinițele din Cluj

Încep înscrierile copiilor la școlile și grădinițele din Cluj
| Foto: pinterest.com

În perioada 6-14 iunie 2023 și 15 iunie - 31 august 2023, au loc la Cluj înscrierile copiilor în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar, pentru noul an școlar.

 

În conformitate cu prevederile legislative în vigoare, Ordinul Ministerului Educației, nr. 4319/26 mai 2023, pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste de la naștere la 3 ani, respectiv cu vârste între 3 și 6 ani, în învățământul antepreșcolar și preșcolar, reînscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar antepreșcolar și preșcolar, la nivelul județului Cluj se desfășoară, conform calendarului aprobat, în perioada 6 -14 iunie 2023. 

Sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă.

Pentru unitățile de învățământ care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru.

În situația în care, prin aplicarea criteriului vârstei, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv a celor specifice de departajare, menționate la art. 10 din Metodologia-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare. 

 

Comenteaza