Începe evaluarea națională / Cu ce medii s-a intrat anul trecut la liceele din Cluj

Începe evaluarea națională / Cu ce medii s-a intrat anul trecut la liceele din Cluj

La evaluarea națională 2019 s-au înscris 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei, acesta fiind cel mai mare număr de elevi înscriși în ultimii patru ani. Examenele încep marți.

Examenul începe marți, 18 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Joi, 20 iunie, se desfășoară proba la matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la limba și literatura maternă.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Probele încep la ora 09:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/ schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. Elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete).

Ultima medie la admiterea în liceu 2018

Ultima medie de intrare la fiecare specializare, pe judeţe şi şcoli a fost publicată pe site-ul oficial, după ce toate rezultatele de la admiterea în liceu 2018 fuseseră şterse la cererea MEC, potrivit informaţiilor publicate pe Forumul Portalului SEI de către echipa tehnică.

Lista cu ultimele medii de intrare la liceele din Cluj, în 2018, poate fi consultată aici. Publicarea datelor are loc după ce săptămâna trecută mai mulţi părinţi au solicitat ministerului să republice datele, ele fiind necesare elevilor atunci când îşi aleg specializările pentru completarea fişei de înscriere la admitere, scrie edupedu.ro. Cu toate acestea, părinţii cer în continuare publicarea integrală a rezultatelor de la admiterea 2018.

VEZI ȘI Admitere liceu 2018. Clujul are patru specializări în TOP 50 naţional

Admitere la liceu 2018. Un liceu din Cluj, între cele mai bune 5 din ţară

Comenteaza