Înscrieri clasa pregătitoare. Părinţii din Cluj nu se mai înghesuie la şcolile din centru

Înscrieri clasa pregătitoare.  Părinţii din Cluj nu se mai înghesuie la şcolile din centru

Peste 5.400 de elevi au fost admişi în clasa pregătitoare 2019-2020, în judeţul Cluj, în urma primei etape a înscrierilor, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj. 

Din cei 5.423 de elevi înscrişi la nivelul judeţului Cluj, au fost admişi 5.414, iar alte 9 situaţii au rămas să fie rezolvate. "Părinţii nu şi-au bifat pe formularele de înscriere întoarcerea la şcolile de care aparţineau. Aceştia vor intra în următoarea etapă de înscrieri, pe locurile rămase libere", a explicat inspectorul şcolar judeţean, Valentin Cuibus.

Centrul nu mai prezintă interes 

Pentru anul şcolar 2019-2020, a fost nevoie de suplimentarea cu încă 19 clase pregătitoare. Ciudăţenia abia acum urmează: dacă până acum presiunea era pe şcolile din centru, în 2019 "bătălia" se dă pe unităţile de învăţământ din cartier. 

“Şcoala cu cea mai mare suplimentare este Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu - cu 3 clase, urmată de Onisifor Ghibu, liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu şi Avram Iancu - cu cate 2 clase. Din patru suplimentări serioase, doar una este din centru”, punctează Cuibus. "Au fost suplimentări pe zona centrală la Avram Iancu şi Ioan Bob. Racoviţă şi Gheorghe Şincai nu mai sunt considerate în centru, ci semicentrale", conchide inspectorul general al judeţului Cluj.  

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare, anul şcolar 2019-2020, etapa a doua:

Între 2 și 8 aprilie 2019, copiii care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, pot veni cu părinţii să depună cererile completate (din nou), în funcție de locurile disponibile. Listele finale cu toţi copiii înscrişi la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020 vor fi afișate în data de 11 aprilie. Potrivit ISJ Cluj, înscrierile continuă până la începutul anului şcolar 2019-2020, în acest caz solicitările fiind soluţionate de către comisia judeţeană.

Comenteaza