Ioan Aurel Pop s-a decis: "Candidez!" Alt Pop stă la pândă

Ioan Aurel Pop s-a decis:
Alegerile pentru funcţia de rector la Universitatea Babeş-Bolyai vor avea loc la 1 martie. Perioada de depunere a candidaturilor se apropie de sfârşit şi în curând va începe campania electorală.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), academicianul Ioan Aurel Pop (61 de ani), a declarat în premieră la Realitatea FM că va candida pentru un al doilea mandat. Pop este în funcţie din 2012, iar până acum a ezitat să anunţe că va intra în cursa electorală. "Este intenţia mea de a candida, care se va materializa probabil în curând. Mai este un coleg interesat, pe care îl cheamă tot Pop, iar acest lucru poate crea o confuzie. Deci, ţinând cont de intenţii şi de realitate, viitorul rector va fi un Pop. Nu un popă, ci un Pop. Contracandidatul meu este prorector, membru al corpului didactic FSEGA. Mă bucur că există doritori să fie rector. O universitate mare trebuie să aibă mulţi posibili rectori, oameni dăruiţi universităţii, cu expertiză, specialişti în domeniilor lor. Data trecută au fost cinci candidaţi, sistemul de alegeri a fost şi o noutate, pentru că a votat întreaga comunitate a universităţii", a spus actualul rector.

Rectorul UBB se stabileşte prin votul universal, direct şi secret, al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Asta înseamnă aproximativ 2.000 de cadre didactice şi aproape 200 de studenţi, care vor putea să aleagă noul rector. Campania electorală este programată să aibă 30 de zile.

"Este multă democraţie, mai multă decât în ţările din jurul nostru. Toate voturile sunt egale, iar campania electorală este necesară, să îi lămurim pe oameni despre ce este vorba. După cei patru ani de mandat pe care i-am avut, unii sunt mai mulţumiţi, alţii mai nemulţumiţi", a spus Ioan Aurel Pop.

Marcel Pop, contracandidatul actualul rector, are doar 41 de ani. El predă bazele marketingului, marketing strategic, târguri şi expoziţii, politici de marketing, marketingul serviciilor la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor. În cv-ul său, Marcel Pop se descrie ca o persoană cu spirit de iniţiativă, dispus de a face muncă în echipă, motivat, ordonat, capabil să lucreze sub presiune, onest, altruist, activ, dispus să-şi asume responsabilităţi.


DECLARAŢIE
"Nu pot să continuu decât pe direcţia fundamentală stabilită de înaintaşi. Instituţia aceasta este ca gazonul englezesc; iarba este tunsă de 400 de ani şi ştie cum să crească. Nu trebuie să mă chinui să fac eu ceva din nimic. Regulile universităţii sunt stabile, se bazează pe excelenţă şi tradiţie, cum spune şi sloganul său. Universitatea are experienţa de care are nevoie, deţine propriile mecanisme de a elimina proasta guvernare"
Ioan Aurel Pop, rector UBB

 

Comenteaza