Iohannis a cerut ca Guvernul să prezinte cât mai repede măsurile pe care le poate adopta, astfel încât să nu fie afectat finalul de an școlar

Iohannis a cerut ca Guvernul să prezinte cât mai repede măsurile pe care le poate adopta, astfel încât să nu fie afectat finalul de an școlar
| Foto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta, astfel încât anul școlar să se încheie în bune condiții.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, pentru discuții pe tema grevei din Educație. La întâlnire a mai participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

”În cadrul discuţiilor au fost analizate revendicările Federaţiilor sindicale din educaţie şi posibilele soluţii care să conducă la încetarea grevei profesorilor şi la reînceperea cursurilor”, a anunţat Administraţia Prezidenţială, după finalizarea consultărilor de la Cotroceni. 
 
Potrivit sursei citate ”preşedintele Klaus Iohannis a accentuat importanţa menţinerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situaţia actuală. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat şi vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerinţelor cadrelor didactice”.
  
”Preşedintele României le-a solicitat liderilor coaliţiei să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele şi măsurile pe care Guvernul le poate adopta astfel încât anul şcolar să fie încheiat în bune condiţii, iar calendarul susţinerii examenelor naţionale să nu fie afectat”, a mai anunţat Administraţia Prezidenţială.

Comenteaza