Iohannis anunță CSAT cu consumul de droguri în școli: "Este un fenomen alarmant"

Iohannis anunță CSAT cu consumul de droguri în școli: "Este un fenomen alarmant"
| Foto: captura video

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, la începerea anului școlar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT. 

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus președintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala Gimnazială nr. 162 din Capitală.

Iohannis a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

"Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun. Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase", a mai spus Iohannis în alocuțiunea susținută în cadrul festivității de deschidere a anului școlar.

Comenteaza