Iohannis, despre noul an școlar: Sigur nu va începe în condiţii normale

Iohannis, despre noul an școlar: Sigur nu va începe în condiţii normale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că decizia definitivă cu privire la modul în care se vor deschide școlile în septembrie 2020 va fi luată săptămâna viitoare.

Preşedintele a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia deshiderii anului şcolar şi al anului universitar îl îngrijorează.
 
„Evident că această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am invitat pe premier, ministrul Educației și mai mulți miniștri pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că reuşim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public. Deci, daţi-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri, mult mai inextenso. Dar ce pot să vă spun acum, școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea, asta este clar”, a spus Klaus Iohannis.
 
Președintele crede că ar fi "foarte complicat" ca în România să existe doar şcoală online, prin urmare, s-ar putea merge pe un scenariu mixt.
 
„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau un sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două și va fi comunicat”, a mai spus Iohannis. 

Comenteaza