Iohannis, prima reacție pe tema plagiatului lui Bode: Acolo sunt probleme. Mă aştept ca până la rocadă PNL să ia o decizie

Iohannis, prima reacție pe tema plagiatului lui Bode: Acolo sunt probleme. Mă aştept ca până la rocadă PNL să ia o decizie
| Foto: captura video

Întrebat, joi, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Lucian Bode, președintele Klaus Iohannis a spus că „este adevărat că sunt probleme” care „trebuie luate foarte în serios” și că se așteaptă ca „până cel târziu la rocada guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, la Bruxelles, dacă i-a cerut ministrului Lucian Bode să facă un pas în spate, după ce Comisia de Etică a UBB Cluj a arătat că teza de doctorat a acestuia este plagiată. Întrebarea e legată de o afirmație a lui Iohannis din 2021, când a spus că "plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate într-o ţară democratică".

"Din câte am înţeles din spaţiul public, nu chiar aşa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rocadă sau rotaţia guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens", a spus Klaus Iohannis.

 

Comenteaza