ISJ Cluj deschide o linie telefonică gratuită unde părinţii pot reclama comportamentul profesorilor

ISJ Cluj deschide o linie telefonică gratuită unde părinţii pot reclama comportamentul profesorilor
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va deschide, începând de astăzi, o linie telefonică gratuită unde părinţii pot reclama comportamentul cadrelor didactice, după cazul învăţătoarei care a jignit un copil de clasa I, pe care l-a făcut tâmpit, nebun şi "jumătate de creier".

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că ideea înfiinţării liniei telefonice era mai veche, dar incidentul de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", unde o învăţătoare a fost înregistrată în timp ce jignea un elev de clasa I, a grăbit instalarea liniei telefonice.

"Vom deschide, începând de luni, o linie telefonică gratuită de tip TelVerde, direct cu părinţii, unde aceştia pot oricând să sune dacă au o problemă, să nu trebuiască să meargă în altă parte dacă nu găsesc deschiderea necesară la şcoală. Aici, părinţii pot sesiza orice probleme întâmpină în unităţile de învăţământ din judeţ, inclusiv despre comportamentul unor cadre didactice. Linia va funcţiona în cadrul ISJ Cluj între orele 9.00 - 15.00. Ideea înfiinţării liniei telefonice o aveam de mai demult, dar incidentul de la Liceul de Muzică a grăbit instalarea acesteia", a spus Cuibus.

În ceea ce priveşte situaţia învăţătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", şeful ISJ Cluj a subliniat că aceasta este suspendată iar, vineri, la clasa respectivă, cursurile au fost ţinute de o altă învăţătoare din şcoală.

În această săptămână, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi "jumătate de creier". Incidentele s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni în timpul lunii martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia. În înregistrare, se aude cum aceasta îl face nebun, tâmpit şi "jumătate de creier" pe un elev.

"Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (...) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier. Vino aici cu scaunul să stai la masă, să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş", a spus învăţătoarea.

Vineri, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Cluj a denunțat comportamentul învățătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" care a jignit un elev de clasa I şi a cerut demisia acesteia.

Comenteaza