La loc comanda! Andronescu anulează modificările din calendarul admiterii la liceu

La loc comanda! Andronescu anulează modificările din calendarul admiterii la liceu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis, luni, un Ordin prin care se schimba calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat.

Ministerul Educaţiei Naţionale a informat marţi, printr-un comunicat de presă, că rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 - 2020.

Potrivit comunicatului, pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai.

"Ministerul Educaţiei Naţionale informează actorii principali ai sistemului de învăţământ că este şi rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 - 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a Ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat. Pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai 2019", menţionează sursa citată.

Mişcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform Ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin Ordinul 3.886/11.04.2019.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a acuzat-o luni pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, că "dinamitează admiterea în liceu", după ce a emis un ordin prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape sunt deja în desfăşurare.

"Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social", preciza FSE "Spiru Haret".

Potrivit sindicaliştilor, prin acest ordin, MEN amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională. Totodată, se amână până la 30 mai afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care "va afecta grav şi mişcarea de personal".

Comenteaza