La o şcoală privată din Cluj, învăţământul online nu înseamnă plictiseală. E necesar şi ajutorul psihologilor

La o şcoală privată din Cluj, învăţământul online nu înseamnă plictiseală. E necesar şi ajutorul psihologilor
| Foto: mpinteractiv.ro

La o şcoală privată din Cluj entuziasmul copiilor de a învăţa chiar şi online nu a scăzut deloc. Orele sunt interactive, iar profesorii adoptă diferite tactici ca să le capteze elevilor mereu atenţia. Profesorii foloseau des tehnologia şi s-au adaptat repede la predatul online. Ca să îi susţină pe elevi să treacă cu brio peste această perioadă, profesorii sunt suţinuţi la rândul lor de psihologi.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Unii cred că şcoala online îi plictiseşte pe elevi, dar nu trebuie să fie aşa. La o şcoală privată din Cluj profesorii reuşesc să le trezeacă învăţăceilor interesul de fiecare dată, iar orele abia se încheie. Miss Anca i-a aşteptat pe elevi cu o mască pe faţă.

Copiii se bucură de fiecare dată când încep orele online. Doar dorul de şcoală şi de pauzele lungi nu poate fi schimbat, aşa că învăţătoarea le-a făcut o surpriză. „De-abia aştept să intru cu ei şi să îi aud. A fost foarte obositor la început. Fiecare profesor lucrează cu psihologul pe care şi la ales, aceştia ne-au spus că de fiecare dată când simţim nevoia putem să îi contactăm”, a declarat Anca Nealcoş, învăţătoare.

Într-o  altă clasă plină de bănci goale, o profesoară de matematică de clasa a VII-a a profită din plin de tehnologie, iar predatul geometriei nu s-a schimbat mai deloc. „Mă simt sigură pe mine cu predatul online. Mi-am achiziţionat o tabletă grafică, care îmi permite trimiterea materialelor în timp real, completarea desenelor şi a demonstarţiilor. De exemplu în momentul în care eu scriu, copiii văd. Avem raideră, ştergem. Mi-au zis, Miss, parcă vedem tabla în faţa noastră”, a declarat Ioana Şerdean, profesor de matematică.

Chiar dacă  a fost grav afectată de această cirză, conducerea şcolii face tot ce poate ca să îi susţină pe profesori si elevi. Se gândeşte şi la un plan de redeschidere. Rămâne totuşi să se întrebe de ce în alte ţări se poate şi la noi nu.

„Arătăm o contradicţie, ţările care au decis să deschidă şcolile au anulat examenele, practic elevii care revin în şcoală revin pentru a socializa, pentru a învăţa. Noi ca şi ţară am decis să dăm totuşi examenele naţionale lucru care este contrar cu închiderea şcolilor până în septembrie.”, spune Ruxandra Mercea, director şcoală privată.

Până când lucrurile vor reveni la normal, şcoala şi-a propus să îi susţină pe toţi profesorii din ţară care se simt depăşiţi de situaţie, iar în luna iunie va organiza un summit online, scrie Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza