Şcolile din Cluj-Napoca refuză dreptul la cursurile on-line elevilor răciţi, pe motiv că NU au COVID

Şcolile din Cluj-Napoca refuză dreptul la cursurile on-line elevilor răciţi, pe motiv că NU au COVID
| Foto: https://www.portalinvatamant.ro/

Elevii cu simptome de Covid-19, însă negativi la testarea rapidă, nu pot participa fizic la şcoală deoarece nu este recomandat, dar nici on-line nu sunt primiţi la cursuri pentru că nu le-a ieşit testul pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.  

O altă aberaţie a pandemiei şi a deciziilor anapoda în urma cărora au de suferit următoarele generaţii ne este adusă în atenţie de către un părinte din Cluj-Napoca. Mama unui elev de clasa a IX-a care învaţă la un liceu din oraş a declarat pentru ZIUA de CLUJ că prăpastia discriminării din pandemie se adânceşte pe măsură ce autorităţile iau decizii tot mai aberante.

“Spre exemplu copilul meu a avut simptome de COVID-19 şi i-am făcut un test rapid. Dar nu din salivă, ci din acela cu probe prelevate din gât. A ieşit negativ. Ok, asta e de bine. Dar copilul e răcit şi tuşeşte, iar diriginta îmi spune că nu ar fi indicat să îl trimit bolnav la şcoală, în colectiv. Zis şi făcut. Dar ne trezim acasă că din 6 ore, el are acces doar la 2 ore la şcoala on-line”, a declarat mama unui proaspăt licean pentru  ZIUA de CLUJ.

Dar de ce se întâmplă aşa de fapt? “Deoarece DSP-ul şi autorităţile noastre au decis că numai cei care au COVID au privilegiul de a studia on-line, restul Dumnezeu cu mila. E aberant ce se întâmplă. Dacă profesorul nu deschide “meeting-ul“, adio şcoală. Şi asta pentru că băiatul nu a ieşit pozitiv”, a adăugat mama elevului care spune că s-a vaccinat cu soţ cu tot tocmai pentru copil. Să îl ferească de eventualele pericole. 

“Marţi a fost anunţat că intră toată şcoala on-line. Aşa că poate studia şi al meu, răcitul care a încasat o discriminare  din partea sistemului, culmea, tocmai pentru că NU are COVID. Oricum, la incidenţa asta care e în oraş nu ştiu unde vom ajunge. Dacă copiii se infectează la şcoală, atunci ne infectează şi pe noi, cu tot cu vaccinurile noastre. Sunt unii copii care deja s-au infectat de trei ori!!! Iar nouă ni se tot explică câte sechele lasă virusul acesta. Atunci de ce îi adună la şcoală? Ca să îi poată infecta cât mai bine?

Şi da, sunt părinţi care au copii mici şi îi înţeleg pe bieţii oameni că nu au cum să se lase de muncă din două în două săptămâni, dar eu una de câte ori iese copilul din casă şi mă gândesc ce grad de infectare avem în Cluj-Napoca sunt îngrozită. Dvs. nu vedeţi pe stradă şi în magazine cum poartă măştile sub nas jumătate dintre oameni? Eu sunt pentru varianta ca părintele să îl ţină pe copil să înveţe de acasă până simte că e în siguranţă, pe stradă, în autobuze şi mai ales în colectivitate, la şcoală. Anul trecut a fost a VIII-a, cu admitere la liceu şi uite că s-a putut face şcoala on-line la incidenţă 6 la mie. Acum avem 34 şi trebuie mers în forrmat fizic.  Să fim serioşi!

Ce tot îmi explică ministrul Educaţiei cum e cu Franţa. Ce mă intersează pe mine ce e în Franţa. Eu nu am în România nici condiţiile din Franţa, oare acolo au mers copiii la şcoală în clase neîncălzite de 4 zile după un ger de -14 grade? Avem noi condiţii în spitalele de pediatrie ca şi în Franţa? Avem noi aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii de acolo sau banii lor ca să ne putem permite medicaţia pe care o poftim. Noi lăsăm câte un salar la farmacie! Teste, vitamine, etc.  

Oare ce demenţă mai e asta? Vor să atingă imunitatea în ţară prin copii? Nu au reuşit să vaccineze populaţia şi s-au trezit că vectorii de manipulare sunt copiii care trebuie infectaţi la grămadă şi apoi să plimbe virusul în familii? Care e logica? Eu nu mai înţeleg nimic”, adaugă revoltată mama elevului din Cluj-Napoca.     

"Nu e doar la un liceu. Așa e și la noi, unde învaţă fetele mele. Dar oricum, avem dreptate să protestăm și pentru asta. Că doar tot bolnavi sunt și fără COVID, cei bolnavi tot nu se pot deplasa și avem toți aceleaşi drepturi, nu? Cel puțin așa ar trebui să fie. Dar nu e nici pe departe", ne spune un alt părinte din Cluj-Napoca. 

Între timp, deşi se preconiza că şcolile din judeţul Clujul vor trece on-line, guvernanţii au inventat un nou artificiu care bate logica primei decizii anapoda, aceea de a folosi gradul de ocupare a paturilor în spitale ca motiv de închidere a şcolilor.

Aşa că... MINUNE! S-a decis suplimentarea în judeţ a numărului de paturi în unitățile sanitare astfel încât ponderea celor ocupate de pacienţi să nu depăşească 75%, procent la care activitatea şcolilor trebuie să treacă în online, conform normelor în vigoare. Şi cu asta, basta. Liber la infectare în şcolile din Cluj!

Comenteaza