Liceenii din judeţ, chemaţi să spună povestea locului lor

Liceenii din judeţ, chemaţi să spună povestea locului lor
Liceenii pasionaţi de istorie din judeţ sunt chemaţi să participe la concursul "Spune povestea locului tău".

Competiţia se desfăşoară între 9 martie şi 23 mai şi constă în două probe: elaborarea unei lucrări scrise şi prezentarea orală a acesteia. Eseurile vor trebui să abordeze o temă de istorie locală, cum ar fi evenimentele politice şi culturale, obiectivele turistice, monumentele sau personalităţile din oraşul lor.

Autorii celor mai valoroase 20 de lucrări, evaluate după criterii de corectitudine a informaţiilor, originalitate şi structurare, vor avea şansa de a le prezenta în 22 şi 23 mai la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai, organizatorul competiţiei.

Pe parcursul celor două zile destinate prezentării lucrărilor şi premierii, participanţii vor fi găzduiţi la Cluj şi vor avea parte de activităţi utile dezvoltării lor ca viitori istorici, precum workshopul „Ce înseamnă să fii istoric?", un ghidaj turistic şi o seară studenţească.

Pentru a se înscrie în concurs, liceenii interesaţi trebuie să trimită lucrările la adresa philohistoriss@gmail.com până în 9 mai. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs.

 

 

Comenteaza