Lipsa banilor din învăţământul românesc creşte abandonul şcolar

Lipsa banilor din învăţământul românesc creşte abandonul şcolar
Lipsa banilor din învăţământul românesc va duce la creşterea abandonului şcolar, spun sindicalistii din invatamant. În judeţul Cluj de exemplu, banii elevilor navetişti nu au mai fost decontaţi din luna martie. În plus, până la prima ninsoare ar fi nevoie urgentă de 15 microbuze pentru şcolarii de la sate. Dar, pentru achiziţia acestora la nivel naţional, nu s-a încheiat încă nici măcar licitaţia.

Lipsa banilor pentru decontul navetei va duce la abandon şcolar, spun sindicaliştii din educaţie. Mai ales că deja există semnale din mediul rural, că părinţii nu îşi mai pot permite să îşi trimită copiii la şcoală, din lipsa banilor.

O altă problemă a învăţământului românesc o reprezintă lipsa microbuzelor şcolare. În Cluj, în secolul vitezei, încă există copii din mediul rural care merg pe jos la şcoală, kilometri întregi.

La nivelul judeţului Cluj mai este nevoie de 54 de microbuze, atât pentru comunele unde nu există deocamdată vehicule pentru transăportul elevilor, cât şi pentru înlocuirea celor vechi.

Reporter: Ancuţa Stăvar

Comenteaza