Lipsa locurilor în creșele din Cluj. Boc arată cu degetul spre Florești și Baciu, localități cu 70.000 de oameni

Lipsa locurilor în creșele din Cluj. Boc arată cu degetul spre Florești și Baciu, localități cu 70.000 de oameni

Lipsa locurilor în creșe continuă să fie o problemă presantă la Cluj-Napoca. Autoritățile locale spun că orașul construieșe și arată cu degetul spre primarii din localitățile învecinate. Peste 900 de copii au rămas, în 2018, fără loc în instituțiile de învățămân antepreșcolară. 

"Noi am construit în fiecare an, am început sau am terminat în fiecare an câte o creșă la Cluj-Napoca. Noi trebuie să continuăm acest demers și în Florești și în Baciu, pentru că elimini traficul acela nenecar când părintele trebuie să vină la creșă sau la grădinință cu copilul, dintr-un capăt la orașului în altul. A găsit acolo o soluție este benefică, am discutat și cu Inspectoratul Școlar și cu primarii și am găsit o deschidere totală pentru a face investiții inclusiv în aceste zone", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, la un post de radio local. 

În luna mai, Primăria Cluj-Napoca a ingurat Creșa ,,Căsuța Iepurașilor’’, cu o capacitate de 90 de locuri. Valoarea investiției de la bugetul local este de 4.041.819 lei cu TVA. În prezent se lucrează la viitoarea creșă de pe strada Grigore Alexandrescu (Mănăștur), care va avea o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea creșei de pe ‪strada Meziad numărul 4‬ (Mănăștur), cu o capacitate similară de 90 de locuri.

Clujul dispune în prezent de 15 creșe cu un număr total de 1.142 de locuri. În 2018 au fost depuse 1.475 de cereri de înscriere pentru 570 de locuri rămase disponibile. Anul trecut, municipalitatea a adoptat noul regulament pentru înscrierea copiilor la creșele publuce, document care conține un criteriu prin care nativii clujeni sunt avantajați în fața celor veniți din alte localități. 

Circa 70.000 de oameni locuiesc în Florești și Baciu, localități învecinate Clujului, iar multe familii își aduc copiii la creșele și grădinițiele din oraș. 

Comenteaza