Liviu Pop: Anul trecut s-au vândut manuale auxiliare neautorizate. Vom începe o anchetă

Liviu Pop: Anul trecut s-au vândut manuale auxiliare neautorizate. Vom începe o anchetă
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat la şedinţa de Guvern de joi că anul trecut, la clasa a IV-a, s-au vândut manuale auxiliare neautorizate.

"Doar manualul de Limba Engleză a avut autorizaţiile necesare", a spus ministrul Educaţiei, agăugând că se va realiza o anchetă astfel încât să se vadă care sunt editurile care au editat aceste manuale şi cum au ajuns ele la elevi.

De asemenea, ministrul Educaţiei a mai precizat că în opt săptămâni elevii de clasa a V-a vor primi manualele. "Anul trecut, aceşti elevi, care erau clasa a IV-a, au primit manualele pe 19 decembrie", a explicat acesta.

Liviu Pop a afirmat că actul normativ care va face ca aceste probleme cu manualele să nu mai apară este în lucru. "Săptămâna viitoare, dacă avem toate avizele, sperăm ca Legea Manualului să intre pe ordinea de zi Guvernului", a spus acesta.

Pe data de 9 august, ministrul Educaţiei a anunţat că niciun material auxiliar nu mai este valabil: "Toate mijloacele de învăţământ didactic auxiliar si didactic curricular trebuie revizuite, adică toate auxiliarele nu mai sunt valabile".

 

sursa: realitatea.net

Comenteaza