Măsuri în premieră, în școli, pentru elevii părinţi: program de studiu adaptat, cursuri online și consiliere școlară/psihologică

Măsuri în premieră, în școli, pentru elevii părinţi: program de studiu adaptat, cursuri online și consiliere școlară/psihologică

Ministerul Educației a propus în premieră un amendament privind educația mamelor gravide și a elevilor părinți, în ședința de luni a Comisiei de Învățământ, în care se dezbate proiectul legii învățământului preuniversitar.

Comisia de învățământ a continuat luni, dezbaterile la legile Educației. În urma discuțiilor a fost adoptat și un amendament care prevede că statul român garantează accesul egal la educaţie pentru elevele gravide şi pentru elevii care au devenit părinţi.

Astfel, în noile modificări aduse legilor educație, se stipulează, printre altele, că unităţile de învăţământ vor avea obligaţia să ia măsuri adecvate pentru a proteja elevele gravide şi elevii părinţi de stigmatizare sau discriminare, inclusiv prin asigurarea unui mediu de învăţare sigur şi incluziv.

Totodată, elevele gravide şi elevii părinţi vor beneficia de un program de studiu adaptat nevoilor lor, care să le permită să-şi continue studiile, inclusiv prin oferirea, acolo unde este posibil, de posibilităţi de învăţare online, scrie hotnews.ro.

De asemenea, aceștia beneficiază de rezervarea locului de școlarizare în cadrul unității de învățământ la care sunt școlarizați și au dreptul de a reveni în unitatea de învățământ oricând în timpul anului școlar. 

Pe toată perioada şcolarizării elevelor gravide sau elevilor părinţi se desemnează un cadru didactic monitor, care are obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al acestora, de a ţine în permanenţă legătura cu unitatea de învăţământ la care aceştia sunt înmatriculaţi şi de a propune măsuri educaţionale în interesul acestora.

 

Comenteaza