Materie nouă din toamnă - "Istoria Evreilor. Holocaustul". Deca: "Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie"

Materie nouă din toamnă - "Istoria Evreilor. Holocaustul". Deca: "Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie"

"Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței", spune ministrul Educației, Ligia Deca.

„În acest sens, am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021”, a scris Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educației a precizat și ce va cuprinde programa.

„Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu.

Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”, a explicat Deca.

Comenteaza