MEN: Elevii nu sunt obligaţi să poarte uniformă. Ce spune regulamentul despre folosirea telefoanelor mobile

MEN: Elevii nu sunt obligaţi să poarte uniformă. Ce spune regulamentul despre folosirea telefoanelor mobile
Ministerul Educaţiei a emis un ordin de schimbare a regulamentului în unităţile de învăţământ.

"În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate. În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea", este una dintre prevederile ordinului de ministru.

De asemenea, potrivit documentului este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, fără acordul profesorului.

"În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ", se arată în document.

ducatiei

Comenteaza