News alert Ministerul Educației a dat de gard cu listele de admitere la liceu: Le-a publicat GREŞIT şi a indus în eroare peste 154 de mii de elevi

Ministerul Educației a dat de gard cu listele de admitere la liceu: Le-a publicat GREŞIT şi a indus în eroare peste 154 de mii de elevi
| Foto: colaj - https://www.romaniatv.net/

A fost haos marţi în învăţământul românesc. Ministerul Educaţiei a retras ierarhia de admitere la liceu, după ce a publicat-o greșit. 

Mediile elevilor au fost ordonate eronat după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică

Aşa că ierarhia greșită, publicată marți de Ministerul Educației, va fi retrasă a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru, din Ministerul Educțaiei, responsabilul pentru Admiterea la liceu.

Acesta a transmis marţi seara că ierarhia nu respectă criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și de toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.

„Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica înca o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificarile. Termenul de publicare este 5 iulie”, a transmis pentru Edupedu.ro Florian Lixandru.

În total au fost induși în eroare peste 154 de mii de elevi și părinții lor. Mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, criteriile principale de departajare.

Comenteaza