Ministerul Educaţiei cere prezență fizică la simulările exemenelor și la orele remediale, indiferent de scenariu

Ministerul Educaţiei cere prezență fizică la simulările exemenelor și la orele remediale, indiferent de scenariu

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat că Ministerul Educaţiei a adresat mai multe solicitări MInisterului Sănătăţii, printre care a cerut ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, iar simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rand desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curtând, desfăşurarea lor exclusiv faţa în faţa, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţarea suficientă astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar să permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a declarat Sorin Ion la B1TV, marţi seara, potrivit News.ro.
 
De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut ca simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să fie cu prezenţă fizică, iar masca de protecţie să dispară de la orele de sport.
 
”Am solicitat ca simulările examenelor naţionale cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu îl ultimul rând, argumentatele nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport sunt convins ca cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis. Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cat mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă”, a mai declarat secretarul de stat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza