Ministerul Educației, întâlnire cu reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților pe tema calendarelor examenelor naționale

Ministerul Educației, întâlnire cu reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților pe tema calendarelor examenelor naționale

O întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar va avea loc, marţi, de la ora 11.00.

Întâlnirea a fost anunțață de Ministerul Educației.

„Astăzi, 6 iunie 2023, începând cu ora 11.00, la invitația Ministrului Educației, Ligia Deca, la sediul Ministerului Educației va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. 

Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, potrivit Ministerului Educației. 

Cadrele didactice și personalul auxiliar din Învățământ se află în grevă generală din data de 22 mai, iar protestul continuă. Săptămâna trecută, sindicaliștii transmiteau că se pune în discuție amânarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, dacă nu se ajunge la un acord cu Guvernul privind revendicările profesorilor, iar, până în prezent, angajații din Educație nu au acceptat propunerile Executivului.

Comenteaza