Ministerul Educației a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru elevii din mediile defavorizate

Ministerul Educației a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru elevii din mediile defavorizate
| Foto: ziare.com

Bugetul Ministerului Educației și Cercetării a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei pentru a ajuta elevii din medii defavorizate să aibă acces la educația online.

Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și cercetării.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza