Ministrul Educației a anunțat că se renunță la scenariul hibrid: "Nu este eficient"/ Elevii care vor merge la școală din 8 februarie

Ministrul Educației a anunțat că se renunță la scenariul hibrid: "Nu este eficient"/ Elevii care vor merge la școală din 8 februarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declaratcă scenariul hibrid nu va mai exista din 8 februarie, atunci când ar urma ca elevii să revină în școli. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet", a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației a precizat că varianta hibridă nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități. 

"Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp", a explicat Cîmpeanu. 

Scenariile pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

În localitățile care se încadrează în "scenariul verde", cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.  

În localitățile care se încadrează în "scenariul galben", adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, copiii merg la grădiniță, iar la școală merg elevii din ciclul primar, clasele I-IV, și cei din clasele terminale - VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în "scenariul roșu", continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, însă ceilalți elevi nu mai merg la școală.

Incidența în cele trei scenarii:

-scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
-scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
-scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

La o rată de infectare peste 6, localitatea se carantinează, copiii nu mai merg la grădiniță și școala trece online.

Decizia finală privind redeschiderea școlilor în 8 februarie se va lua pe data de 2 februarie, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută joi la Palatul Cotroceni. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza