Ministrul Educaţiei: "Am rezolvat cu matematica. Sunt în revizuire și celelalte programe"

Ministrul Educaţiei: "Am rezolvat cu matematica. Sunt în revizuire și celelalte programe"

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunţat, luni seara, într-o emisiune tv, că programa școlară pentru disciplina matematică a fost revizuită şi că revizuirea celorlalte programe este în desfăşurare.

Potrivit ministrului, acest demers ar fi fost făcut după ce profesorii și părinții au reclamat încărcarea materiei predate la clasă. Iată ce a declara Ecaterina Andronescu, la Antena 3:

“Programa. Sunt mulți părinți care reclamă gradul de încărcare, de prea mare condensare a programelor, dar faptul că sunt profesori care spun acest lucru, eu sunt foarte atentă mai ales la profesori pentru că profesorul e cel care predă, cel care simte cât poate copilul să asimileze. Și dacă profesorii spun lucrul acesta înseamnă că pe undeva trebuie să le dăm dreptate și să încercăm să luăm măsurile necesare. Ce măsuri putem să luăm? Să revizuim programele și să le aducem la un nivel comparabil cu vârsta pe care o are copilul. Am făcut deja revizuirea la disciplina matematică, cea mai invocată din pucntul de vedere al problemei. Și poate că este o disciplină nu foarte ușor de asimilat, dar foarte importantă pentru modul în care se structurează gândirea celor care sunt școliți. Deci am rezolvat cu matematica. Sunt în revizuire și celelalte programe. Deci ceea ce putem noi să facem, să restructurăm programa, să o revizuim, acest lucru îl vom face. Ceea ce mai trebuie să facem este ca în programă să fie prezentate puțin mai în detaliu și în manuale, și în programă subiectele pe care le dezvoltă profesorii.”

Ministrul nu a precizat daca este vorba despre toate programele școlare, sau doar programa dintr-un anumit ciclu de învățământ: gimnazial, primar ori liceal.

Programa școlară de gimnaziu a fost recent modificată. În 2017, Ministerul Educației a aprobat noi programe și curriculumuri pentru clasele V-VIII, care nici nu au apucat să fie aplicate tuturor anilor gimnaziali, precizează edupedu.ro.
Astfel, la clasa a V-a elevii au învățat după programă școlară nouă în anul școlar 2017-2018, apoi programa nouă s-a aplicat la clasa a VI-a chiar anul acesta școlar, urmând ca elevilor să li se schimbe conținuturile progresiv, pe măsură ce trec într-un nou an școlar până la finalizarea gimnaziului, în 2020-2021.

Comenteaza