Ministrul Educației, de partea studenților. "Îmi voi exercita dreptul de vot"

Ministrul Educației, de partea studenților. "Îmi voi exercita dreptul de vot"
| Foto: Edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, susține propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază. 

Ministrul Educaţiei a declarat că ar vota această propunere.

"Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot", a spus Ministrul Educației. Cîmpeanu a precizat în declarația sa că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

"Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii", a afirmat Cîmpeanu. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de Guvern că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte țări europene, care nu acordă gratuitate.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

loading...
Comenteaza