Ministrul Educației, despre Evaluare Naţională de anul viitor: Rămân Matematica şi Limba română/ Am propus eliminarea mediilor din gimnaziu

Ministrul Educației, despre Evaluare Naţională de anul viitor: Rămân Matematica şi Limba română/ Am propus eliminarea mediilor din gimnaziu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor, dar ar putea fi eliminate mediile din gimnaziu.

”Examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor, vor fi matematică şi limba română. Elevii ştiu că trebuie să se pregătească pentru Evaluarea Naţională la Matematică şi Limba română”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Despre evaluarea competenţelor de comunicare în limbi străine, ministrul a arătat că a făcut vorbire atunci când a fost vorba de examenul de Bacacalaureat.

”Sunt unul dintre cei care susţin nevoia şi importanţa multilingvismului, evaluării pentru două limbi străine, la nivelul competenţelor de bază. Două limbi de circulaţie internaţională, precizez. Dar la examentul de Bacalaureat. Nu am făcut până acum niciun fel de precizare cu privire la modificarea structurii Evaluării Naţionale”, a spus ministrul.

El a arătat că a spus doar două lucruri, şi anume că va propune eliminarea mediilor din gimnaziu, ”care au devenit total irelevante”.

”Din păcate, nu au fost niciodată foarte relevante, dar odată cu administrarea unor evaluări strandardizate, odată cu analizele pe care le-am făcut la nivelul întregului sistem preuniversitar, am constatat cu regret că sunt irelevante”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Comenteaza