Ministrul Educației, despre salariile profesorilor: "Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță"

Ministrul Educației, despre salariile profesorilor: "Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că măririle salariale pe care le va propune să fie oferite profesorilor din fondurile viitorului Plan de Redresare și Reziliență trebuie date pe anumite criterii de performanță.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie oferite profesorilor din fondurile viitorului Plan de Redresare și Reziliență trebuie date pe anumite criterii de performanță, scrie Edupedu.ro.

“Voi susține ca din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să poată fi acordate creșteri salariale în domeniul Educației, și un criteriu care mi se pare corect este acela al performanței. Performanța judecată nu neapărat prin excelență, nu elitismul, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 (cinci) la nota 6 (șase), decât să-l duci de la nota 9 (nouă) la nota 10 (zece)”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cât la sută din salarii va fi această componentă de performanță, ministrul a spus că este cu totul prematur să avanseze un procent.

"Este cu totul și cu totul prematur, este doar o idee. Vom avea discuții la Ministerul Educației cu toate sindicatele din învățământ, apoi vom avea discuții cu asociațiile de elevi, cu asociațiile de părinți, cu asociațiile de studenți și mai apoi vom avea discuții și cu rectorii. Deci cu siguranță cu sindicatele asta va face parte de pe agenda discuțiilor, vom vedea care este numitorul comun. Sunt convins că vom găsi soluții. După ce vom găsi soluții voi fi nevoit să lupt pentru ele. (...) Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, dacă îmi permiteți un termen. Ele trebuie să fie date pe anumite criterii", a spus Cîmpeanu.

Comenteaza