News alert Ministrul Educației: Examenele rămân la datele stabilite inițial/ Cum se modifică vacanțele

Ministrul Educației: Examenele rămân la datele stabilite inițial/ Cum se modifică vacanțele

Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, la ieșirea de la ședința de la Ministerul Educației, că examenele naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. 

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele, în afară de cele terminale, urmând a încheia anul școlar pe data de 25 iunie.

“Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat. (...) Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat în urmă cu câteva minute ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința convocată la Minister.

Cîmpeanu a mai precizat că se renunță la săptămâna „Școala altfel” și că probeleme de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

Comenteaza