News alert Ministrul Educației: Examenele rămân la datele stabilite inițial/ Cum se modifică vacanțele

Ministrul Educației: Examenele rămân la datele stabilite inițial/ Cum se modifică vacanțele

Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, la ieșirea de la ședința de la Ministerul Educației, că examenele naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele, în afară de cele terminale, urmând a încheia anul școlar pe data de 25 iunie.

“Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat. (...) Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat în urmă cu câteva minute ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința convocată la Minister.

Cîmpeanu a mai precizat că se renunță la săptămâna „Școala altfel” și că probeleme de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza