Ministrul Educației: "Ne dorim derularea semestrului II în format clasic"

Ministrul Educației: "Ne dorim derularea semestrului II în format clasic"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că își dorește ca semestrul al II-lea să înceapă în format clasic, însă o decizie în acest sens va fi luată abia spre sfârșitul lunii ianuarie.

"Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii.

Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă – așa cum solicita Consiliul Național al Elevilor", a transmis ministrul Educaţiei.

Analiza ce va decide situaţia şcolilor va ţine cont de evoluţia epidemiologică - potrivit situaţiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanţei de iarnă/rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie şi de raportările cu privire la personalul didactic dispus să se vaccineze, situaţie solicitată tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ cu termen 15 ianuarie.

În acelaşi timp, se vor lua în considerare şi măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situaţie asemănătoare, precum şi raportările din sistemul de educaţie cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate pe parcursul şcolii online.

 

Comenteaza