Ministrul Educației nu mai vrea să audă de școala online: "Este un dezastru"

Ministrul Educației nu mai vrea să audă de școala online: "Este un dezastru"

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, a calificat duminică, la un post tv, experiența școlii online drept un "dezastru" și a afirmat că în acest moment varianta luată în calcul este începerea şcolii în format fizic.

Sorin Cîmpeanu a spus, într-un interviu acordat B1 TV, că educația online adecvată nu se poate face fără conectivitate, echipamente și cunoștințe de predare online în cazul profesorilor, “lucruri care au lipsit”.

“Nu a ieșit (varianta școlii online - n.red.) şi trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem şi altfel de pierderi, în afară de cele educaţionale: tulburări socio-comportamentale, emoţionale, multiplicarea unor situaţi de violenţă în şcoli. Există foarte multe consecinţe, nu doar educaţionale, în lipsa socializării”.

Acesta a mai spus că este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învăţământ online şi că în acest moment varianta luată în calcul este începerea şcolii din 13 septembrie, în format fizic.

“Suntem în contact permanent şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu INSP, şi cu Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent, este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure şcolile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învăţământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit b1tv.ro.

El a precizat că este nevoie de respectarea regulilor de protecţie sanitară.

”Masca de protecţie - această nouă tulpină nu îi mai ocoleşte pe cei tineri - mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spaţiilor de învăţământ, distanţarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinaţi şi aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”, a subliniat ministrul.

Comenteaza