Ministrul Educaţiei: Școala are nevoie de profesori bine pregătiți, programe școlare adecvate și infrastructură modernă

Ministrul Educaţiei: Școala are nevoie de profesori bine pregătiți, programe școlare adecvate și infrastructură modernă
Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, care a participat, luni, la deschiderea noului an școlar în localitatea Vișeul de Jos, a spus în fața părinților și copiilor că o educație de bună calitate înseamnă profesori bine pregătiți, programe școlare actuale și o infrastructură școlară corespunzătoare.

"Avem astăzi pus pe agendă cel mai mare program de formare a corpului profesoral, peste 60.000 de profesori vor fi formați pe fonduri europene pentru noua programă școlară. În următorii doi ani de zile vom avea formați toți profesorii să știe să predea copiilor, în următorii doi ani de zile vom avea internet în fiecare școală, avem bani europeni pentru asta, și școala românească din zona preuniversitară are în următorii doi ani de zile șansa să se reinventeze, va reîncepe încrederea în școala românească, și lucrul acesta nu se poate face decât având cele trei direcții principale: programele școlare pe care le scriem, profesorii foarte bine calificați și baza materială foarte bine pusă la punct", a spus Liviu Pop, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că dorit să participe la deschiderea noului an la școala unde s-a format în primii ani de educație.

 

Comenteaza