Ministrul Educației: Vaccinarea profesorilor este importantă, dar nu condiționează deschiderea școlilor din 8 februarie

Ministrul Educației: Vaccinarea profesorilor este importantă, dar nu condiționează deschiderea școlilor din 8 februarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că gradul de vaccinare anti-COVID a cadrelor didactice nu va fi un factor decisiv în luarea deciziei de redeschidere a școlilor.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit ministrului Educației, principalii indicatori în decizia redeschiderii școlilor sunt trendul infecțiilor și pericolul reprezentat de noua tulpină britanică. 

„Încă din data de 14 ianuarie a fost anunţat public faptul că vaccinarea este un element important, care, însă, nu condiţionează interesul major de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice. (…) Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de a deschide şcolile pe data de 8 februarie după cele trei scenarii. (…) Vaccinarea nu condiţionează. (…) Noi, din Educaţie, venim cu aceleaşi elemente care pledează pentru deschiderea şcolii pe 8 februarie considerând că riscul nu poate fi eliminat total nici în România, nici într-o altă ţară, dar el trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat”, a spus Sorin Cîmpeanu, marți, la Antena 3.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că programările la vaccinare ale persoanelor din domeniile esențiale, eligibile în etapa a doua a campaniei de imunizare, printre care sunt și cadrele didactice, vor fi decalate cu 10 zile din cauza faptului că, momentan, nu sunt disponibile suficiente doze de vaccin.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza