Ministrul Educației: "Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta"

Ministrul Educației: "Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi că una dintre prioritățile mandatului său este asigurarea predictibilităţii, astfel că va păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta.

Ligia Deca a susținut joi prima conferință în calitate de ministru al Educației, în care și-a prezentat priorităţile mandatului său, explicând că primul lucru pe care doreşte să-l finalizeze este legile educaţiei. 

"O a treia prioritate a mandatului meu este asigurarea predictibilităţii şi cred că am auzit cu toţii această nesiguranţă pe care părinţii, elevii, studenţii, societatea în ansamblu pare că o are când vine vorba despre ce se va întâmpla mâine, ce se va întâmpla anul viitor. Ne dorim ca acest lucru să dispară.

Ştiu că elevii, studenţii, părinţii şi profesorii aşteaptă răspunsuri clare cu privire la noile legi ale educaţiei şi că vor să existe acel timp de tranziţie rezonabil, timp în care să ne pregătim cu toţii de schimbările pe care atât specialiştii, cât şi societatea le văd necesare. Tocmai de aceea, voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului şcolar şi vom analiza această formulă după un an de la implementare", a spus Ligia Deca.

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus săptămâna trecută jurământul la Palatul Cotroceni.

Comenteaza