Modificări în Educație. Mai puțini copii la clase și acces gratuit pentru elevi la muzee, teatru și cinema

Modificări în Educație. Mai puțini copii la clase și acces gratuit pentru elevi la muzee, teatru și cinema

Numărul copiilor în grupele de grădiniță și în clasele din școli va fi redus, potrivit unui proiect de lege inițiat de UDMR și aprobat de senatori.

O prevedere importantă a modificării legislative votată luni, în Senat, vizează scăderea numărului maxim de elevi într-o clasă. Astfel, în învățământul primar o clasă va cuprinde nu mai mult de 22 de elevi, față de 25 potrivit legii în vigoare. Totodată, în învățământul liceal o clasă nu va avea mai mult de 26 de elevi, față de 30 câți sunt în prezent. 

De asemenea, la grădiniță vor fi cel mult 17 copii într-o grupă, iar la creșă, nu mai mult de 8 copii. În situații excepționale, numărul maxim de preșcolari/elevi poate fi depășit cu cel mult doi copii. Totodată, proiectul mai prevede că grădinițele pot înființa grupe de antepreșcolari, pentru copii cu vârsta între 2 și 3 ani.

Conform proiectului, elevii vor avea acces gratuit la muzee, concerte, teatru, operă și film și vor beneficia de transport în comun gratuit. Prevederile vor intra în vigoare după ce vor fi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Comenteaza