Nou program de formare a specialiştilor la Babeș-Bolyai

Nou program de formare a specialiştilor la Babeș-Bolyai

Un program interdisciplinar de analiză a datelor a fost lansat, în premieră naţională, de Centrul pentru Ştiinţa Datelor (CSData) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), programul fiind susţinut de Accenture, unul dintre cei mai mari furnizori de consultanţă în management.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, programul a fost derulat de către Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială în parteneriat cu membri ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, împreună cu alţi specialişti în ştiinţa datelor.

"Este vorba de o introducere în ştiinţa datelor, un domeniu nou, aflat la intersecţia mai multor arii de cercetare. A fost un program experimental prin care am încercat să vedem cum putem colabora, cu scopul de a duce activitatea de predare către un nou stadiu între sectorul academic şi cel privat. Bursele oferite de către compania Accenture au fost extrem de utile pentru că au făcut accesibil programul unui spectru mai larg de cursanţi", a declarat directorul CSData, Norbert Petrovici.

De asemenea, din toamnă, specialiştii în analiza de date vor avea la dispoziţie un program de masterat cu tema "Analiza datelor complexe", găzduit de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, afiliat CSData.

"Firma noastră este orientată spre implementarea de noi tehnologii şi dezvoltarea de soluţii performante, iar parteneriatele cu mediul academic reprezintă un element important al filosofiei noastre. Ne bucurăm să susţinem specializarea analiştilor de date şi cercetarea academică într-un domeniu atât de nou precum ştiinţa datelor", a declarat directorul executiv al companiei Accenture, János Égly.

Proiectul va continua cu un program pilot, care va consta în abordarea unor alte aspecte legate de ştiinţa datelor, în zona modelelor predictive şi machine learning.

Pe lângă colaborarea cu Universitatea Babeş-Bolyai, compania Accenture derulează proiecte şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Petru Maior" şi Universitatea "Sapientia" din Târgu Mureş, precum şi cu Universitatea Politehnică din Timişoara, contribuind la dezvoltarea tehnologiei IT din mediul academic.

Comenteaza