Video Noul an universitar 2022-2023 își deschide porțile la Cluj-Napoca. Peste 50.000 de studenţi, doar la UBB

Noul an universitar 2022-2023 își deschide porțile la Cluj-Napoca. Peste 50.000 de studenţi, doar la UBB

Noul an universitar s-a deschis, luni, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, printr-o ceremonie organizată în Aula Magna a UBB. Nu mai puţin de 50.000 de studenţi învaţă la cea mai mare universitate din ţară.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și-a deschis porțile pentru un nou an universitar. Evenimentele continuă pe tot parcursul anului, având în vedere că în acest an UBB sărbătorește 150 de ani de la începutul învățământului superior în limba maghiară în Cluj.

"În acest moment, UBB este cea mai mare comunitate academică a țării. În urma admiterii din acest an vom începe cu aproximativ 50.000 de studenți, la nivel de licență, masterat, doctorat și în programe postuniversitare. S-ar putea să fim peste 50.000 dacă vizele studenților internaționali vor fi aprobați în totalitate. Noi ne așteptăm la  la minimum 1.000 de studenți internaționali, maximum 2.000", a spus rectorul Daniel David la deschiderea ceremoniei

Rectorul UBB a menționat că aproape jumătate dintre studenţii UBB sunt cu taxă, ceea ce, în opinia sa, este un lucru bun.

Din studenții pe care-i avem 46-47% sunt cu taxe, ceea ce pentru mine este un lucru bun, pentru că asta mie îmi arată că studenții sunt interesați și apreciază programele acestei universități, fiind dispuşi să investească timp şi bani în pregătirea lor. De aceea și noi ne străduim să ținem taxele la un nivel rezonabil, între constrângerile pe care ni le impun reglementările naționale și ideea de a fi o universitate incluzivă.

Eu întotdeauna sufăr când aud că sunt studenți buni, care ar fi putut studia aici, dar au renunțat din cauza faptului că nu au avut bani, astfel încât mereu vom ține acest echilibru între incluziune și excelență", a spus rectorul Daniel David la deschiderea ceremoniei.

loading...
Comenteaza