Video „Nu putem sta la nesfârșit cu școlile închise”. Testarea regulată a profesorilor și elevilor, una dintre soluții

„Nu putem sta la nesfârșit cu școlile închise”. Testarea regulată a profesorilor și elevilor, una dintre soluții
| Foto: economica.net

Maria Macrea, candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților nu este de acord cu măsurile luate de autorități care au închis școlile, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Conducătorul campusurilor studențești a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a afirmat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că închiderea școlilor va avea efecte negative asupra educației pe termen lung.

„Din punctul meu de vedere, măsurile luate de Guvernul României nu sunt corecte, pentru că s-ar fi putut lua o altă măsură, cea a testării în masă, iar în ce privește zona educațională cred că era mult mai bine să se testeze periodic elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar.

Am fi identificat eventualele focare, am fi putut să le izolăm și cei care nu s-ar fi confruntat cu niciun fel de probleme de sănătate și-ar fi putut continua activitatea. Cred că nu putem sta la nesfârșit cu școlile închise, indiferent că este vorba despre elevi sau studenți, lucrul acesta dacă va continua prea mult, va avea efecte pe termen lung în ceea privește educația, dar și celelalte domenii”, a declarat la ZIUA LIVE Maria Macrea.

Candidatul PRO România Cluj la parlamentare este de părere că elevii și cadrele didactice s-ar putea testa săptămânal, pentru că efectele simptomelor de COVID ar putea fi identificate cât mai repede.

„Cred că n-ar fi fost o problemă nici din punct de vedere financiar, deoarece noi ne-am împrumutat cu atât de mulți bani și cred că s-ar fi găsit resurse pentru o sumă mult mai mică care să protejeze sănătatea noastră. Închiderea școlilor, a firmelor și a oricăror altor domenii nu este benefică și va avea consecințe dramatice în viitor”, a precizat președintele organizației de femei a PRO România.

Comenteaza