O lună până la evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Anunţul instituției care face subiectele

O lună până la evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Anunţul instituției care face subiectele

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a arătat nemulțumită de subiectele evaluărilor și a anunțat că va avea o discuție cu cei care elaborează cerințele. Elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a urmează să susțină evaluările naţionale în luna mai.

După simularea din acest an a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, ministrul Ecaterina Andronescu s-a arătat nemulțumită de subiectele evaluărilor și a anunțat că va avea o discuție cu cei care elaborează cerințele. Potrivit unor surse apropiate Ministerului, Andronescu a spus în repetate întâlniri cu profesorii și directorii din țară că are în vedere modificarea subiectelor de la evaluările de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Edupedu.ro a întrebat oficial Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele de la examene – dacă există modificări în structura subiectelor de anul acesta de la Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-ași dacă intervin în dificultatea subiectelor de Bacalaureat 2019 și Evaluare Națională 2019, după ce Andronescu a anunțat că va avea o discuție cu reprezentanții CNEE în legătură cu subiectele de examene, după ce numeroși profesori au spus că subiectele de la simulări au fost dificile.

Iată răspunsul Centrului Național de Evaluare și Examinare:

“1. Subiectele pentru EN II, EN IV, EN VI ce vor fi administrate în luna mai 2019 au aceeași structură cu cea din 2018;
2. Pentru EN II, EN IV, EN VI sunt valabile ca modele subiectele publice, administrate în anul anterior, subiecte ce pot fi găsite la adresa:subiecte2018.edu.ro;
3. Subiectele pentru EN VIII și Bacalaureat sunt în concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplina.”

Calendar Evaluarea națională 2019, clasa a II-a

7 mai 2019: Limba română – Scris
7 mai 2019: Limba maternă – Scris
8 mai 2019: Limba română – Citit
8 mai 2019: Limba maternă – Citit
9 mai 2019: Matematică
10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

Calendar Evaluarea națională 2019, clasa a IV-a

14 mai 2019: Limba română
15 mai 2019: Matematică
16 mai 2019: Limba maternă

Calendar Evaluarea națională 2019, clasa a VI-a

22 mai 2019: Limba și comunicare
23 mai 2019: Matematică și Științe ale Naturii

Comenteaza