O lună până la începerea școlii! Campanie de informare la Cluj privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani

O lună până la începerea școlii! Campanie de informare la Cluj privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani

La Prefectura Cluj a avut loc luni o ședință cu privire la demararea unei campanii de informare și conștientizare a importanței vaccinării împotriva COVID a copiilor peste 12 ani și a cadrelor didactice, care să ajungă în fiecare clasă din județ.

În cadrul ședinței conduse de subprefectul Irina Munteanu, la care a participat Marinela Marc - Inspector Școlar General Cluj și reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică, s-a decis constituirea un grup medical de lucru format din medici infecționiști, medici școlari, medici de familie și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Aceștia vor susține întâlniri de lucru în sistem de videoconferință începând din 26 august, la care vor fi invitați directori ai unităților de învățământ, președinții asociațiilor de părinți din cadrul acestora, lideri de sindicat și părinți ai elevilor.

În cadrul ședințelor de lucru se vor prezenta informații clare și complete cu privire la vaccinuri și se vor răspunde tuturor întrebărilor. De asemenea, grupul medical va elabora un material informativ care va fi distribuit directorilor unităților de învățământ din județ, iar cu sprijinul acestora, materialele vor fi puse la dispoziția cadrelor didactice și părinților.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj în colaborare cu instituțiile angrenate în campania de vaccinare va elabora la rândul său o serie de materiale informative privind necesitatea vaccinării, urmând ca acestea să fie împărțite în unitățile de învățământ.

Comenteaza