O profesoară din Cluj câştigă bursă Cambridge pentru care concurează mii de dascăli VIDEO

O profesoară din Cluj câştigă bursă Cambridge pentru care concurează mii de dascăli VIDEO
Se poate face performanţă şi în sistemul de învăţământ românesc. O demonstrează o profesoară de limba engleză din Cluj. Deşi câştigă o mie de lei pe lună, Cătălina Cocan are grijă de elevii ei şi foloseşte atât tehnici de predare moderne, cât şi convenţionale. Toate acestea i-au adus profesoarei una dintre cele doar 5 burse Cambridge acordate anul acesta de prestigioasa universitate din Anglia, pentru care s-au luptat peste 2.000 de dascăli din toată lumea.

Cătălina Cocan are 32 de ani şi predă limba engleză la clasele I - VIII, într-o şcoală din cartierul clujean Mărăşti. Profesoara a aplicat pentru bursa Cambridge atât de râvnită de dascăli de pe tot mapamondul şi spune că şi-a pregătit lucrarea acasă. Prestigioasa Universitate Cambridge a anunţat-o prin email că este câştigătoare, după ce juriul a analizat metodele de predare ale Cătălinei Cocan. Profesoara spune că îmbină metodele tradiţionale cu cele moderne, pentru a-i face pe elevi atenţi. Aşa că a renunţat deja la culoarea roşie a pixului atunci când corectează teme şi lucrări. Cătălina Cocan explică în materialul video ce înseamnă pentru ea această bursă.

Pentru că îşi face meseria cu pasiune, profesoara trece cu vederea lipsurile din sistemul de învăţământ românesc, însă i-ar plăcea să predea la clase formate din mai puţini copii. Chiar dacă îşi cumpără materiale didactice din banii săi şi ar putea aplica oricând pentru o slujbă bine plătită într-o altă ţară, clujeanca spune că preferă să rămână lângă elevii săi, aici, în România.

Succesul profesoarei Cătălina Cocan a devenit motiv de mândrie pentru dascălii din şcoala gimnazială Alexandru Vaida Voievod, care se gândesc deja să împrumte de la colega lor metodele inedite de predare. Camelia Zanc e directorul şcolii gimnaziale "Alexandru Vaida Voevod" şi spune în materialul video cum succesul profesoarei a ajutat şcoala.

Într-un sistem măcinat de probleme, cu bani prea puţini şi salarii umilitoare pentru profesori, dascălii care reuşesc astfel de performanţe sunt o mândrie pentru toată ţara, spune în materialul video preşedintele SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru.

În cursa pentru câştigarea bursei Cambridge s-au înscris două mii de profesori din toată lumea. În final, doar 5 profesori au obţinut o astfel de distincţie.


Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

Comenteaza