O școală din Cluj a trecut la scenariul roșu

O școală din Cluj a trecut la scenariul roșu

O școală din județul Cluj trece, încă din a doua zi a noului an școlar, la scenariul roșu, adică toți elevii vor participa la cursuri doar online.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este vorba despre comuna Cornești din județul Cluj, care depășește 3 cazuri la 1.000 locuitori. Astfel, potrivit unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă luni seară, școala din Cornești trece în SCENARIUL 3 (ROȘU) - toți elevii vor face cursuri online - începând de marți, 15 septembrie. 

"CJSU a decis azi (luni), ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învățământ online). Alte modificări nu exista la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT", a transmis prefectul Clujui, Mircea Abrudean.

Reamintim că, în data de 7 septembrie, când DSP-urile au transmis Ministerului Sănătății situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, comuna Cornești se încadra în scenariul roșu, cu o rată de incidență de 3,05 cazuri la 1.000 de locuitori. Ulterior, însă, incidența cazurilor a scăzut sub 1, astfel că s-a decis deschiderea școlii pe 14 septembrie.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza