Video Omul de afaceri clujean Daniel Metz a primit titlul de Profesor Honoris Causa al UBB

Omul de afaceri clujean Daniel Metz a primit titlul de Profesor Honoris Causa al UBB

Universitatea Babeș-Bolyai i-a acordat lui Daniel Metz, Președintele Consiliului de Administrație NTT Data Romania, titlul de Profesor Honoris Causa.

Ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa a avut loc în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai. Laudatio a fost prezentată de prof. univ. dr. Anca Andreica, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

"Încep prin a mulțumi facultății de Matematică și Informatică, decanului ei, prof. dr. Anca Andreica, domnului prorector conf. dr. Cristian Secărea, Senatului Universității, precum și domnului rector prof. dr. Daniel David pentru onoarea acordării titlului de Profesor Honoris Causa. Mulțumesc cu toată căldura doamnei prof. dr. Anca Andreica pentru acest Laudatio care mă emoționează și pe care nu știu dacă îl merit. Nu sunt obișnuit să ascult asemenea cuvinte de laudă în prezența mea. Sunt atât de mișcat de onoarea de a fi adoptat în familia academică de mare prestigiu a uneia dintre cele mai vechi și renumite universități din această parte a Europei.

Oarecum providențial, ați decis să îmi acordați acest titlul și, în consecință, acest privilegiu într-un an deosebit pentru mine. Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la înființarea fostei mele companii, EBS Romania, achiziționată la sfârșitul anului 2013 de către compania japoneză NTT DATA, membră a grupului NTT, cu peste 300.000 de angajați în întreaga lume și al cărui acționar principal este Guvernul japonez. La împlinirea celor 20 de ani, am făcut un pas înapoi din activitățile operaționale, părăsind rolul executiv de CEO și preluând conducerea Consiliului de Administrație.

Am dorit să închid cercul, lăsând la conducerea executivă o echipă de oameni tineri crescuți de către mine. Cumva, fiecare dintre noi începem să desenăm multe cercuri în viață. Majoritatea nu le terminăm, însăde desenat. Singurul cerc are în mod cert se închide este cel al vieții noastre. Desigur că aici momentul închiderii este decis de către cel ce ne privește de sus. Oamenii vin, își fac sau nu lecțiile și cândva pleacă. Am plecat din rolul de executiv având sentimentul lucrului bine făcut, al lecțiilor învățate. (...)

Vă mulțumesc pentru onoarea și șansa pe care mi le-ați oferit și promit să port cu mândrie și responsabilitate distincția de Profesor Honoris Causa", a declarat Daniel Metz în discursul susținut cu acest prilej.

Comenteaza